Kedves Testvérek!
Mindenkit kérünk, hogy a templomban viseljünk maszkot és tartsuk a megfelelő távolságot egymástól! Felelősek vagyunk egymásért, családtagjainkért és magunkért is.
Köszönjük szépen!
Október 17-én szombaton 17:30-kor a Szent Kristóf templom közösségi termében újabb filmes vetítésre, beszélgetésre, teázásra kerül sor! Ezúttal egy orosz filmet nézünk meg a Sziget (2006) címmel. Témája a bűn és a bűnhődés, de teológiai kérdéskörökkel is foglalkozik. Mindezt az ember személyes sorsán keresztül: megszabadulhat-e hősünk terhétől?
Szeretettel várunk mindenkit! /Szepesi Edit/
A múlt heti Péter fillér gyűjtésen a testvérek 84 965 forintot tettek a kosárba.
Köszönjük az adományokat!
Plébániánkon alakul egy közösség fiatal házaspárok számára, havi egyszeri találkozással.
A következő találkozás időpontja: 2020.november.06. 17:00
Helyszíne:a Plébánia könyvtár szobája
Szeretettel várunk minden szívesen csatlakozó házaspárt!

Plébániánk szeretne létrehozni egy közösséget fiatal házaspárok számára, havi egyszeri talalkozással.
Az első találkozás időpontja: 2020. október 2-a, péntek
Részletek és jelentkezés: Zsolnai-Bakcsy Eszternél
E-mail: bakcsyeszter@gmail.com

Szeretettel várunk mindenkit!

FIGYELEM!
IDŐPONT VÁLTOZÁS!

Meghallgat-Lak időpont változás

Szent Kristóf Búcsú

Szeretettel várunk mindenkit a maroshegyi Szent Kristóf templom búcsújára 2020.július 25-én

Program

 • 17:30 hangverseny

  “Vigadj boldog Pannonia” címmel
  Pálmai Árpád
  egyházzenész, karnagy
  a magyar egyházzene gyöngyszemeiből ad elő dalokat.

 • 18:00 Ünnepi szentmise

  melyet P. Tamás Gábor OFM,
  a magyarok Nagyasszonya Ferences rendtartomány titkára mutat be.

 • Járművek megáldása:

  A szentmisét követően a templommal szemben lévő vásártéren kerül sor a hagyományos Szent Kristóf búcsúhoz kapcsolódó járműmegáldásra.

Szeretettel várunk mindenkit!

Meghallgat-Lak

RÓLAD szól! Beszélgetés a mindennapjaidról.
Szeretettel várom a középkorosztályból azokat, akik szívesen tennék le terheiket vagy csak szükségük van olyan közösségre, aki értően figyel oda rájuk.
Hidd el, jobban leszel!
Időpont: Minden hónap második szerdája 18:00-19:00.
Helyszín: Egyházközösségi Könyvtár(volt plébánia iroda)
Foglalkozást vezető: Lőke Erika

Tisztelt hívek!

Örömmel értesítjük Önöket, hogy templomunkban oly sok idő után , ismét megtartásra kerülnek a Szentmisék!
Az első nyílt misét 2020.05.21.én csütörtöki napom 18 órakor tartjuk, majd utána 19 órától Szentségimádás lesz.
Részvétel szabályai:
social distanceTávolságtartás
face maskMaszk viselés

Várjuk önöket szeretettel!

Tisztelt hívek!

A most zajló koronavírus járvány miatt, az önök és családtagjaik egészsége érdekében, plébániánk néhány esemény törlése mellett döntött.

  Az események listája:

 • 2020.03.12 Lelki gyakorlat TÖRÖLVE
 • 2020.03.13 Lelki gyakorlat TÖRÖLVE
 • 2020.03.13 Keresztút TÖRÖLVE
 • 2020.03.14 Lelki gyakorlat TÖRÖLVE
 • 2020.03.15 Villő együttes nagyböjti koncertje TÖRÖLVE
 • 2020.03.19 Útkeresés Tóth Tamás esperes- plébános vezetésével TÖRÖLVE

Megértésüket köszönjük.

Az elmúlt heti Katolikus Iskolák számára tartott országos gyűjtés során templomunkban 128.345,- Ft perselypénz jött össze a Testvérek jóvoltából.
Köszönjük szépen az adományokat.

Országos gyűjtés a katolikus iskolák javára 2020.február 23.

A 311 katolikus oktatási intézmény 689 intézményegységgel van jelen a magyar köznevelésben. Az idei tanévben 158 óvodát, 247 általános iskolát, 96 gimnáziumot, 30 szakközépiskolát, 52 szakgimnáziumot, 10 gyógypedagógiai intézményt, 5 szakiskolát, 57 kollégiumot és 39 alapfokú művészeti iskolát tart fönn 15 egyházmegye, 27 szerzetesrend és három egyéb egyházi szervezet.

A Magyar Katolikus Egyház a 2018/2019 tanévben összesen 133.212 fiatal oktatásáról gondoskodott 12.982 pedagógus közreműködésével.

Áder János magyarországi látogatásra hívta meg Ferenc pápát

Magyarországi látogatásra hívta Ferenc pápát a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmából Áder János köztársasági elnök február 14-én, pénteken. Az államfőt négyszemközti audiencián fogadta a Szentatya a Vatikánban.
Áder János a közmédiának nyilatkozva elmondta: azzal a szándékkal érkezett a Vatikánba, hogy meghívja és meggyőzze a Szentatyát, jöjjön el és vegyen részt a szeptember 13–20. között megrendezendő eucharisztikus világkongresszuson.
Az államfő érvei között szerepelt, hogy 100 éve vette fel Magyarország a diplomáciai kapcsolatot a Vatikánnal, és 30 esztendővel ezelőtt újították azt meg. Kitért arra is, hogy 25 éve nem járt katolikus egyházfő

Ferenc pápa nem engedélyezte a nős férfiak részleges papi felszentelését, amit az Amazonas térségben fellépő súlyos paphiány miatt vettek fontolóra.
A tavaly októberi szinóduson 184 püspök támogatta azt a kezdeményezést, hogy idősebb, nős férfiak esetében tegyenek kivételt, és engedélyezzék a papi hivatás ellátását ott, ahol a hívők gyakran évente csak egyszer találkozhatnak egy misén. Ferenc pápa állásfoglalása értelmében azonban a nőtlenség feloldása csak részben oldaná meg az ott kialakult helyzetet – írja az Euronews. Ferenc pápa azt javasolta a püspököknek, hogy azokat bátorítsák, akik hittérítőként szolgálnának Amazóniában.
Korábban Ferenc pápa a német Zeitnek azt nyilatkozta, hogy fontolóra veszi a viri probati, a bizonyított hitű nős férfiak lehetőségét.

116 éves André nővér – Isten éltesse Európa legidősebb lakosát!

Február 11-én ünnepelte a francia André szerzetesnővér 116. (!) születésnapját, aki 1904-ben Avignon közelében, Alès kisvárosában született. Európa legidősebb és a világ második legkorosabb lakosának életéről P. Vértesaljai László emlékezett meg a Vatican News oldalán.

– Alsósok számára a hittanórák vasárnaponként 10:00-től 10:45-ig lesznek a plébánia hittan termében. /Zsolnai Viktória/
– Meghallgat-Lak! Beszélgetés RÓLAD. Beszélgetés a mindennapjaidról, terheidről, problémáidról. Szeretettel várlak minden hónap második szerdáján 18:00 és 19:00 óra között a plébánia könyvtár-szobájában. /Lőke Erika/
– Várjuk a középkorú és idősebb házaspárokat közösségi összejöveteleinkre, melyeket minden hónap utolsó péntekén 18:00 órai kezdettel tartunk a közösségi házban. Kérem a részvételi szándékot a +3630 993 2352 telefonszámon vagy e-mailben a szabo.gabor3@upcmail.hu címen jelezni. /Szabó Gábor/
– Szeretnénk 13-18 éves korosztálynak közösségi alkalmakat, csoportot indítani. Igényfelmérés céljából várom azok előzetes jelentkezését akik szívesen vennének részt a tanos.andras@gmail.com e-mail címen. /Tanos András/
– Plébániai pingpongra várjuk a testvéreket minden hétfőn 18:30-tól 20:00-ig és minden csütörtökön 17:00-től 18:30-ig a közösségi ház nagytermébe. Jelentkezés nem szükséges, tudásszinttől függetlenül mindenkit szeretettel várunk. /Bognár Péter (hétfő) és Horosz Gergő (csütörtök)/
– Társastánc klubba várjuk a tanulni vágyókat minden csütörtökön 18:30-20:00 között a közösségi terembe. /Horosz Gergő/
– Nagy szükség van ministránstránsok jelentkezésére. Érdeklődni, jelentkezni Rajmund atyánál folyamatosan lehet a misék után a sekrestyében.
– Plébániánkon alakul egy közösség fiatal házaspárok számára, havi egyszeri találkozással. A következő találkozás időpontja és helyszíne: november 6-a, péntek 17 óra a Plébánia könyvtárszobájában. Szeretettel várunk minden szívesen csatlakozó fiatal házaspárt! /Zsolnai-Bakcsy Eszter/
– Kriptarend: szeretnénk a maroshegyi templom kriptájában rendezett körülményeket kialakítani, ehhez kérjük a testvérek segítségét. Hosszú távú tervünk az, hogy a kriptában élő virág és mécses csak addig legyen tárolható amíg a hozzátartozó ott tartózkodik. Továbbá tisztelettel kérjük, hogy akiknek hozzátartozóik itt nyugszanak vagy sírhelyet váltottak és rendelkeznek igazolással azok a plebania@szentkristoftemplom.hu e-mail címre juttassák azt el. Urnahelyet vásárolni és érdeklődni a prohászka plébánia irodájában lehet nyitvatartási időben.


Rendezvényeinken fotó és videó felvételek készülnek amelyeket közzéteszünk web- illetve facebook oldalunkon! Az eseményeken való részvétellel önök automatikusan elfogadják ezt!