Rajmund Atya

A „maroshegyi” Szent Kristóf legendája és meséje

A legendás Szent Kristóf egy gyermeket vett a vállára, hogy átkeljen vele a veszedelmes folyón. Krisztust emelte fel.

Rajmund atya autó áldás közben

A KÖZLEKEDŐK ÉS JÁRMŰVEIK IS ÁLDÁST KAPTAK A MAROSHEGYI TEMPLOM BÚCSÚNAPJÁN

Szombaton, a Maroshegyi Szent Kristóf plébánia búcsúnapján délután hangversennyel kezdődött az ünnep, „Vigadj boldog Pannónia” címmel Pálmai Árpád egyházzenész, karnagy adott elő énekeket, majd P. Tamás Gábor OFM, a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány titkára celebrált szentmisét Fehérvár papságával, akik a Vásártéren a híveket és járműveiket is megáldották..

Atya a kórházi ágyon

ISTENBEN BÍZNI A KRÍZISBEN IS – EGY KORONAVÍRUSBÓL MEGGYÓGYULT PAP TANÚSÁGTÉTELE

Egy olasz pap, Maurizio Chiodi atya a koronavírusból kigyógyulva azt mondta: a betegségben megtanulta, hogy Istenre bízza magát, mint ahogy Jézus is a szenvedésben tanulta meg az engedelmességet. A Vatikáni Rádióban elhangzottakat szemlézzük.

Megszabadítottál szégyenemtől könyv

TI MONDTÁTOK A MEGSZABADÍTOTTÁL SZÉGYENEMTŐL CÍMŰ KÖNYVRŐL

Egészen furcsa bizsergető érzés, amikor beérkezik egy rendelés a könyvemre. Jó érzés, hogy nemcsak azokat érdekli, akik ismernek és régóta tudják, hogy könyvet írok, méghozzá egy elég nehéz témáról.
KÖNYVAJÁNLÓ

Gyermek Egyedül

A TÉKOZLÓ GYERMEKEK

Elgondolkodtató vendégírás érkezett hozzánk a tékozló fiú története kapcsán. Vajon mi mit tennénk miután az Atya visszafogadott bennünket a házába?

Andrea Bocelli

AZ ÜRES DÓM-TÉREN ZENGETT MILÁNÓBAN A FELTÁMADÁS ÜZENETE

Húsvét vasárnapján Andrea Bocelli, olasz zeneikon Milánó városának és a milánói dómnak a felkérésére gyönyörű szóló előadást tartott, mellyel a remény, a szeretet és a gyógyulás üzenetét közvetítette a nézőknek. A videót azóta – két nap alatt – harminckét és fél milliónál is többen látták.

Elgondolkodás

JÉZUS VALÓBAN FELTÁMADT? AKKOR ÚJRA KELL GONDOLNUNK EGY-KÉT DOLGOT!

A világon egyetlen olyan dolog van, amiben minden ember egyetért: egyszer meg fogunk halni. És bár napjainkban alig beszélünk érdemben a halálról, mégis az, hogy egy nap véget ér a földi életünk, alapjaiban határozza meg azt, ahogyan a mindennapjainkat éljük. Az élet végessége hatással van az értékrendünkre, a céljainkra, a kapcsolatainkra; arra, hogy mivel töltjük ezt a 70-80-90 évet, ami rendelkezésünkre áll.

Krisztus feltámadása

NAGYSZOMBATI ÉS HÚSVÉTI VIGÍLIA

Nagyszombaton az Egyház Krisztus szenvedéséről és haláláról elmélkedik a szent sír előtt. Az esti vigília-szertartással veszi kezdetét a katolikusok legfontosabb ünnepe, a húsvét, amely a kereszténység legnagyobb örömhírét hirdeti: Jézus feltámadt a halálból és mindenkit meghívott az örök életre.

kerszt

“VEGYÜK FEL KERESZTÜNKET” – BESE GERGŐ ATYA GONDOLATAI NAGYPÉNTEKRŐL

Bese Gergő atya írásai a nagyhéten végigvisznek minket egy gyönyörű lelki utazáson: nagypéntek egyik fontos üzenete – a gyász és a fájdalom mellett – hogy keresztünket fel kell vennünk!

Utolsó vacsora

„HA NEM MOSLAK MEG, NEM LESZ SEMMI KÖZÖD HOZZÁM!”

A nagycsütörtöki evangélium egyik kulcsmondatát szeretném elétek hozni. Jézus még egy végső jelét adta szeretetének, lehajol és megmossa tanítványai lábát, úgy, ahogyan a szolga cselekszik. De miért is volt erre szükség?

Rendezvényeinken fotó és videó felvételek készülnek amelyeket közzéteszünk web- illetve facebook oldalunkon! Az eseményeken való részvétellel önök automatikusan elfogadják ezt!